Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 

Ohjeita ratsastajille

Ohjeita ratsastajille

Ratsastustunnille tulee saapua hyvissä ajoin!

  • Saavu tallille noin puoli tuntia ennen tunnin alkua, jotta ehdit tarvittaessa harjata ja satuloida ratsusi. Osa hevosista voi olla valmiina edellisellä tunnilla - tällöin voit auttaa muita ratsastajia. Tunnille saapuminen ajoissa on tärkeää, jotta tunti pääsee alkamaan ajallaan. On myös kohteliasta muita ratsastajia kohtaan, etteivät he joudu odottamaan!
  • Muista harjata hevonen huolellisesti - ole erityisen tarkka selästä ja mahan alta, jottei satulan alle jäänyt lika pääse hiertämään hevosta. Myös suojien ja suitsien alta karvan tulee olla puhdas. Muista puhdistaa myös kaviot!
  • Jos huomaat hevosessa jotain poikkeavaa, esimerkiksi haavan tai heiluvan kengän kaviossa, kerro heti asiasta henkilökunnalle!
  • HUOM. Jos et ehdi hoitamaan ja varustamaan hevostasi itse, sovi asiasta etukäteen tallin henkilökunnan kanssa!
 

Varaa aikaa hevosen huoltoon myös ratsastuksen jälkeen!

 

Turvallisuus

Ratsastajat voivat lainata tallilta turvakypärän ratsastustunnille. Säännöllisesti ratsastavien kannattaa kuitenkin hankkia juuri itselleen sopivat asialliset varusteet: kannalliset kengät, joustavat housut, turvakypärä ja mahdollisesti myös turvaliivi. Tallilla on myös muutamia turvaliivejä asiakkaiden lainattavissa.


Maneesi mahdollistaa ratsastustunnit lähes kelillä kuin kelillä, mutta tuntien peruuntumisesta esimerkiksi liian kovan pakkasen takia tai muista muutoksista ilmoitamme tekstiviestillä, joten huolehdi, että tallilla on voimassa oleva puhelinnrosi.
 
Tallille on laadittu säännöt ja turvallisuusohjeet, jotka ovat tallilla kansiossa kaikkien luettavissa.
Noudatamme Suomen Ratsastajainliiton ja Kuluttajaviraston ohjeita ratsastuspalveluiden turvallisuuden edistämiseksi. Myös kaikkien Ratsu-Ateljeen tiloja tai ratsastusalueita käyttävien tulee ehdottomasti noudattaa ohjeita.
 

Muista, että turvallisuuden kannalta tärkeintä on aina kuunnella ja noudattaa henkilökunnan antamia tilanne- ja hevoskohtaisia ohjeita!

 
Ratsu-Ateljeella on toiminnalleen vastuuvakuutus. Ratsastajien tulee kuitenkin huolehtia omasta tapaturmavakuutuksestaan. Suomen Ratsastajainliiton jäsenseuraan kuuluva saa jäsenetuna tapaturmavakuutuksen hevosharrastukselleen. Tallin yhteydessä toimii oma seura Ateljeen Ratsastajat ry (Suomen Ratsastajainliiton jäsenseura). Tutustu seuran toimintaan ja jäsenetuihin tai kysy lisää asiasta tallin henkilökunnalta. Voit lähettää jäsenhakemuksem myös verkkosivuiltamme.